orguelisimodelleri
ANLATIMLI VE GÖRSEL RESİM DESTEKLİ ÖRGÜ ELİŞİ MODELLERİ
20 Haziran 2015 Cumartesi
Kete Nasıl Yapılır?
Kete Hamuru icin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarim su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya(yada diğerleri)
1 yumurta (akı hamura) sarısı üzerine
1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker
6 bardağa yakın un..
Açmak için:
Nişasta
Ara katlar için :
150-200 gr kadar tereyağı
İçi için
80 gr tereyağı yada Yarım su bardağı sıvıyağ (ben tereyağını tercih ettim)
Kete Nasıl Yapılır?
1 su bardağı un (yağı eritip unu kavuruyoruz çok karartmadan yağ kendini salıncaya kadar) çok sert olmayacak, poğaça hamurundan biraz sert kıvamda hamuru yoğurup yarım saat kadar mayalıyoruz.
Cok mayalanirsa poğaça tarzi olur.kiyir kiyir olsun istiyoruz. Servis tabağı büyüklüğünde açılan hamur eritilmiş tereyağı ile şekilde görüldüğü gibi (bir yemek kaşığı kadar) yağlanır.
Bohça seklinde katlanır. Bütün bezeler böyle hazırlanır.
Sonra tekrar kolajdaki gibi açma yağlama ve kavrulmuş un koyup kapatma olarak ve yumurta sürülerek işlem sona erer.Toplamda Iki kez katlıyoruz hamuru kat kat olsun diye..
Yarım saat Tepside dinlendirildikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. .
istenirse kavrulmuş unun içerisine ceviz kırıkları da ilave edilebilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder